Хасково

Ивайло Добрев представи Хасково Националната пролетна сесия

Младежите във ВидинБившият възпитаник на  математическа гимназия Ивайло Добрев представи Хасково  на XII Национална пролетна сесия на младежките парламенти и съвети. Форумът се проведе във Видин в края на миналата седмица и премина под надслов „Младите – Мостът към промяната“.

В Националната пролетна сесия участваха над 35 общини и неправителствени организации. 

„Главният акцент на срещата беше обединението на всички участници – представители на младежките парламенти и изработването на общ годишен календар. Този календар е  готов и на базата на него ще бъдат изпълнени дейности и инициативи. Те  ще бъдат проведени в един и същ ден и по този начин ще се превърнат в масови национални кампании“, разказа Ивайло Добрев. 

Младежите във ВидинНяма нищо по-добро от това да видиш как 100 младежи мислят заедно и защитават своите тези. Няма нищо по-добро от това да видиш как си полезен с нещо на цялото общество, допълни младежът.

По време на сесията участниците са се запознали с Петър Кичашки, който е известен общественик и защитник на активните хора. В дискусия с него младежите достигнали до извода, че пари има, но трябва да бъдат използвани ефективно и целенасочено.

Активни млади хора има, но трябва някой да им помогне да разберат на какво са способни. „Това е работата на младежките парламенти, които не се занимават с политика и политиканстване, а извършват реални действия в подкрепа на гражданското общество. Гласовете ни са силни, но понякога само ек достига до институциите. Важен фактор в цялостната картина са медиите и ние всички благодарим на тези, които ни подкрепят“, уточни Добрев. 

В тази връзка той прикани всички млади хора, които обичат Хасково, да помагат и да гледат с по-добри очи на Младежки парламент. „Ние сме готови стъпка по стъпка да променим случващото се около нас“, заключи Добрев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button