Любопитно

Хасковлийка режисира втория си късометражен филм „Каквото и да стане“ – ВИДЕО

23-годишната Нина Григорова от Хасково режисира своя втори късометражен филм – „Каквото и да стане“, който тази вечер беше представен в Ютуб.

През 2019 г. Нина завърши своето средно образование във ФСГ „Атанас Буров“ с професия Икономическа информатика. Тя беше част от театралната трупа на Румяна Георгиева и игра на сцената в продължение на 8 години.

След това хасковлийката замина за Нидерландия, където живее и сега. Там завърши „Интернационален Креативен Бизнес“ и режисира първия си късометражен филм през 2020 г. Първият проект е с екип от 7 души, спонсори и десетина актьори. А „Каквото и да стане“ е написан, заснет, обработен, режисиран и продуциран от Григорова.

Филм„Главна роля играе прекрасната ми по-малка братовчедка Дарина Тонева. Следователно, тежестта от този проект бе по-голяма, но пък чувството от завършването му е неописуемо“, разказа пред Haskovo.info младата режисьорка.

Филм„Каквото и да стане“ е късометражен филм, чийто жанр представлява магически реализъм – драма. Дните на седемнадесетгодишната Катерина (Дарина Тонева) се сливат в един, тъй като тя рутинно извършва едни и същи действия – кандидатства за работа и преглежда опциите си за постъпване в университет. Всичко й се струва едно и също, докато един ден тя получава бележка, адресирана до нея без данни на изпращач. Без приключения в живота си, Катерина е решена да намери изпращача и потегля на пътешествие, което променя целия й възглед за себе си.

Филм„Филмът имаше своята премиера на 6-тото издание на Филмовия фестивал в Хага, където беше номиниран за награда „Изборът на хората“. Надявам се зрителите да намерят утеха в историята на Катерина или поне да забравят проблемите си за 10 – 11 минутки, докато гледат“, казва авторката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Холандеца летящ
Холандеца летящ
28.11.2023 23:23 23:23

11 минути wasted, сюжет без мисъл и смисъл, а играта е супер изкуствена

Анонимен
Анонимен
29.11.2023 10:15 10:15

Гледах го току що, dat shi whack asf.

Анонимен
Анонимен
05.12.2023 17:16 17:16

Back to top button