Любопитно

Александровската гробница се бори за годишните награди в туризма

Туристическият информационен център – Хасково кандидатства с Александровската гробница и Музеен център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“ в категория „Изборът на българите“ в Годишните награди в туризма, организиран от министерството на туризма.

От 2011 г. Александровската гробница е част от „100-те национални туристически обекта в България под №72. Надпреварата ще се проведе в 9 категории, от които 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда, която е в категория „Изборът на българите“. Тя ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ в България.

Александровската гробница е един от най-впечатляващите и ценни обекти на траките, откривани по нашите земи. Със своите уникални стенописи и архитектура Александровската гробница е едно от богатствата на тракийското културно наследство в Европа. През 2021 г. обекта получи Знак за европейско наследство, припомнят от Туристическия център.

В музейния център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“ е изградено точно копие на Александровската гробница, което е достъпно за туристи. Богатата музейна експозиция показва още множество артефакти от тракийския период в региона на Хасково и Източни Родопи. Посетителите имат възможност да обогатят знанията си за живота и бита на древните траки и да се насладят на магията на тракийското изкуство. Това е един от най-посещаваните туристически обекти в община Хасково, който заслужено ще се бори за голямата награда в тазгодишната надпревара.

Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември 2023 г. в 23:59 ч.

Александровската гробница може да бъде подкрепена ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button