Хасково

Александровската гробница ще краси оградата на посолството ни в Париж

Изложбата10 фотографии на български забележителности с размер 120/200 см. са подредени в изложба на оградата на българското посолство в Париж.

Инициативата за подобен вид експозиция е на фотографката от Хасково, която от години живее и работи във Франция, Вили Атанасова.

Целта е да се представи България като атрактивна туристическа дестинация. Идеята за този проект е от преди две години, разказа за Haskovo.info майсторката на обектива. Заедно с нея свои творби в изложбата представя и фотографът Георги Георгиев от Горна Оряховица, който известно време е живял в Хасково. 

Изложбата

Вили Атанасова и Марин Райков

Фотографиите на двамата българи, които ще бъдат показани на французите, са общо 20. Следващите 10 творби ще украсят посолството ни в Париж след 3 месеца. Сред тях ще е и фотография на Вили Атанасова на Александровската гробница край Хасково. 

Снимките Вили е правила миналата година в България. Сред тях има кадри на Рилския манистир и  Асеновата крепост. 

Голямо съдействие в реализацията на идеята има и българският посланик в Париж Марин Райков, разказа авторката на проекта. Така българското посолство става първото във Франция, което представя страната си, обясни още Вили Атанасова и добави, че идеята на посланика е след това фотографиите да бъдат показани и в други френски градове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button