Регион

Правят детски кът за 140-годишнината на църквата в Димитровград

Детски кът с люлки и съоръжения предстои да бъде изграден в двора на храм „Св. Вмчк Димитрий Солунски“ в Димитровград.

Средства за инициативата бяха събрани на благотворителния бал на Инър Уийл клуб Димитровград под надслов „Светлината на вярата в детските очи“. Дамите от клуба са избрали тази кауза, защото смятат, че в заобикалящото ни дигитално ежедневие все по-рядко хората се обръщат към простотата и чистотата на живота. А какво по-чисто от детския смях, детските игри и вярата в доброто, казват от клуба.

Годината също не е случайно избрана. През 2024 г. на Димитровден – 26 октомври ще се навършат 140 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ в Димитровград, а през месец януари 2024-а ще се чества 100-годишнината на Интеренешънъл Инър Уийл.

БазарПроектът се осъществява с благословията на Пловдивския митрополит Николай, както и с подкрепата на Енорийския свещеник отец Георги Тодев, който присъства на събитието и благодари за поетата инициатива. Каузата се подкрепя и от неговото семейство, в лицето на сина му Дилян Тодев, който беше гост на вечерта и беше подготвил специална изненада – изпълнение на народни песни заедно с негова група, като той самият свиреше на гайда.

Гости на вечерта бяха повече от 120 дами. Присъстваха приятелки от Инъл Уийл клубовете Хасково, Харманли и Стара Загора – Берое. Събитието бе уважено от всички жени, членове на Общински съвет Димитровград и Директори на училища в община Димитровград.

БазарПриветствие и подаръци поднесе Президентът на Инър Уийл клуб Стара Загора Берое – Диана Господинова. Президентът на Ротари клуб Димитровград също беше гост на събитието и поздрави дамите за тяхната благородна кауза, която се е оказала толкова вдъхновяваща, че е припозната от Ротари клуб Димитровград и тази година двата клуба заедно ще изпълнят общ проект.

БазарБогата музикална програма, изложба на детски рисунки и пъстър благотворителен базар допълниха красивия облик на бала. Изявиха се талантливи деца от Димитровград с музикални изпълнения. На благотворителния базар бяха представени уникалните рисунки на децата от ОУ „Пенчо Славейков“, календари, изготвени с техните рисунки, коледни сувенири, специално изработени за тази вечер от децата от Дневния център за деца с увреждания и техния директор Ивелина Златева и коледни сувенири, предоставени от Маргарита Димитрова. Имаше томбола с много подаръци и награди. Дамите от клуба дариха и лични средства за каузата.

С общи усилия събраните средства от вечерта са над 7 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button