Хасково

Ученици от Дървото на практика в Норвегия

Учениците и ръководителката имШестима дванайсетокласници от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство заминават на практика в Норвегия. Младежите са от специалност „Парково строителство и озеленяване“ и ще прекарат цели две седмици в страната на фиордите.

Там те ще имат възможност да покажат на практика наученото през изминалите 5 години и да осъществят контакт със свои връстници от едно от водещите учебни заведения в сферата на градинарството в град Stokke –  Gjennestad Videregaende Skole.

„Младежите ще се запознаят отблизо с изцяло механизирания процес на производство на декоративна растителност, което е възможност за личен напредък в подготовката им като озеленители и не на последно място – добра професионална реализация“, обясни ръководителят на младежите Чана Лозева.

След завършването на практиката си дванайсетокласниците от хасковската гимназия ще получат сертификати, които им дава възможност да са конкурентноспособни на пазара в цяла Европа.

Това е петият път, в която ученици от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ в Хасково карат практика в Норвегия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button