Хасково

Д-р Росита Кокотанекова е сред лауреатките на стипендиите „За жените в науката“

Д-р Росита Кокотанекова от Хасково е една от трите лауреатки на 13-ото издание на националните стипендии „За жените в науката“ 2023.

Тя е главен асистент в Института по астрономия с НАО на БАН. Стипендията й е присъдена за разработен от нея проект в подготовка за космическата мисия „Комет Интерсептър“ на Европейската космическа агенция. Д-р Кокотанекова фокусира своите изследвания върху кометите в Слънчевата система и други малки тела.

Тазгодишните отличия на реномирания научен конкурс на ЮНЕСКО и L’Oréal в сътрудничество със СУ „Св. Климент Охридски“ бяха връчени на стилна церемония пред Аулата на Алма Матер.

Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ в България, стартирала през 2010 година, е за млади жени учени и има за цел да отличи техния научен потенциал и да ги подкрепи да реализират мечтите си да променят света чрез наука. Всяка година програмата откроява високи научни постижения в областта на естествените науки и насърчава таланти от целия свят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Христо
Христо
29.11.2023 20:18 20:18

Тия са като бълхата и динената кора.Самореклама.

Back to top button