Регион

Благотворителен турнир по мини футбол в помощ на малкия Йони

Благотворителен турнир на Лигата по мини футбол на Димитровград в помощ на малкия Йовчо Господинов, който има нужда от средства за лечение ще се проведе на 2 декември, събота, от 11:30 часа на изкуственото игрище по футбол на стадион „Раковски“.

В добрата кауза, която се провежда за осма поредна година ще се включат 16 отбора, които ще определят победителят в HELP CUP 8. Турнирът ще бъде в рамките на един ден, а организаторите приканват и своите фенове също да помогнат за благородната кауза.

От самото си раждане Йони е с диагноза Q87.8, вродени аномалии, некласифицирани другаде и има вроден хиперинсулинизъм. До своята 3-месечна възраст Йони е лекуван в Интензивното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, а след това в отделението по Ендокринология.

Заболяването на детето не е вписано в регистъра на заболяванията в България и затова, НЗОК не покрива разходите по неговото лечение. Такова лечение в България няма. Семейството се нуждае от средства за лечение на детето в Турция, където изследванията и лечението възлизат на около 150 000 лв., които са непосилни за родителите на малкия Йони.

Борбата на детето за живот е всекидневна.

Всеки, който желае може да подкрепи каузата на Лигата по Мини футбол или на място или на дарителската банковата сметка в лева за лечението на детето:

Йовчо Живков Господинов
Банка ДСК
IBAN BG03STSA93000030168588
BIC STSABGSF

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button