Хасково

41 глобени пешеходци за неправилно пресичане в Хасковско

41 пешеходци са глобени за пресичане на необозначени места през последния месец в Хасковска област, съобщи началникът на „Пътен контрол“ при Пътна полиция старши инспектор Стефан Димитров.

Санкционирани са и 7 шофьори, които не са осигурили предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Това нарушение се санкционира със 100 лв. и отнемане на 10 контролни точки, а глобата за пешеходец, който пресича неправилно е от 20 до 50 лв.

Днес пътните полицаи проведоха акция, свързана със зачестилите пътни инциденти с участието на пешеходци. През последния месец тези произшествия са 8, като един мъж загина в Димитровград. За последните два дни инцидентите са два.

Акция
Стефан Димитров

От Пътна полиция посочиха, че има доста пешеходци, които пресичат безотговорно на всяко удобно за тях място. Призовават се шофьорите да карат внимателно особено в райони на училища и детски градини.

Сега се стъмнява рано и е препоръчително пешеходците да носят светли дрехи по възможност със светлоотразителни елементи, за да са по-забележими. Повечето нарушения стават в тъмната част на денонощието, когато хората се прибират уморени след работа и не са толкова внимателни.

53-годишен мъж почина след пътен инцидент

Джип блъсна неправилно пресичаща пешеходка в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button