Регион

С над 2 млн. лв. санират сградата на Детския и младежки център в Димитровград

2 097 555 лв. ще бъдат инвестирани за подобряване енергийните характеристики на сградата на Детския и младежки център в Димитровград, съобщават от общината.

Парите са по Плана за възстановяване и устойчивост. Сградата се намира на улица „Св. Климент Охридски“ №7 и е на пет етажа. Въведена е в експлоатация през 1969 г.

С подобряване на енергийните характеристики на зданието ще се постигне спестяване на първична енергия до над 83%. Ще бъде изградена система за отопление на сградата и съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници за собствено потребление. Успешното изпълнение на дейностите ще подобри съществено експлоатационните характеристики на сградата и ще допринесе за удължаване на нейния жизнен цикъл.

В сградата се помещават Общински център за танцово изкуство „Галаксико“, Общински духов оркестър, Общинско джаз-трио, зали за занимания по интереси в областта на театъра, музиката, литературата, танца, пластични и изобразителни изкуства, фолклора, опознаването и опазването на културно-историческото наследство и др.

Срокът за изпълнение на дейностите е 30 месеца. След приключването на ремонта сградата ще се превърне в първата в града, която ще е почти автономна по отношение на енергопотреблението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button