Регион

Шофьор на камион крие 45 000 евро в тенджера

Недекларирана валута за над 320 000 лева е открита при проверките на товарен автомобил и два автобуса с пътници на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При първия случай на 29 ноември около 13:55 часа на изход за товарни автомобили на пункта пристигнала празна товарна композиция на път от Нидерландия за Турция. Турският водач е заявил, че няма нищо за деклариране.

Митничарите обаче открили в долап с хранителни продукти на шофьора тенджера, пълна с еврови банкноти в различни купюри от 5 до 50 евро. Установени са недекларирани общо 45 000 евро.

Валутата е задържана и е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата.

ВалутаСъщата нощ около 23 часа на изход пристигнал автобус с пътници по маршрут от Румъния за Турция. Двамата водачи и всички пътници са обявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При последвалата проверка и лични прегледи митническите инспектори открили около кръста на един от турските пътници пликове с банкноти в евро и щатски долари. Установената недекларирана валута е 20 000 евро и 20 000 щатски долара.

В джобове на дрехите и в чанта на друг пътник в автобуса – отново турски гражданин са намерени недекларирани 30 000 щатски долара и 8 160 евро. Недекларираната валута е задържана и са образувани две досъдебни производства.

На 30 ноември около 3:30 часа отново е установена недекларирана валута при извършена щателна проверка на друг автобус с пътници по маршрут от България за Турция. В ръчната чанта на турски гражданин митничарите открили недекларирани 46 400 евро. Пътникът е представил данни за произхода на валута, но тя не е декларирана по съответния ред и също е задържана, а срещу него е съставен акт за административно нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button