Регион

Маджид Мандаджъ стана член на Комитета на регионите на ЕС

Маджид МандаджъКметът на община Стамболово Маджид Мандаджъ е един от петимата членове от българска страна на Комитета на регионите на Европейския съюз. В него той ще участва заедно с градоначалниците на Стара Загора, Попово, Козлодуй и Габрово. 

Решението бе взето на Министерски съвет. Предстои постоянният представител на България към ЕС да представи кандидатурите на Генералния секретариат на Съвета на Евросъюза.

Комитетът на регионите е консултативен орган, който представлява местните и регионалните власти в Европейския съюз.
Към него работят шест комисии, които разглеждат различните политически области. Това са Комисия по политика на териториално сближаване, Комисия по икономическа и социална политика, Комисия по образование, младеж, култура и научни изследвания, Комисия по околна среда, изменение на климата и енергетика, Комисия по гражданство, управление, институционални въпроси и външни работи и Комисия по природни ресурси.

Комитетът на регионите се състои от 344 членове от всички 27 държави от ЕС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
inteligentniq
inteligentniq
12.04.2012 18:27 18:27

a BALGAARSKI EZIK DALI MOJE DA GOVORI I PI6E ….SRAM NE E ZA EVROPESKIQ SAUZ A ZA ANADOLA …..I VSI4KITE SA KATO NEGO MAI V TAQ OB6TINA …………….NEGRAMOTNI….S RAZVALEN BALGARSKI EZIK KAK MOJE DA HODQT PO OBU4ENIQ I DA SE IZLAGAT ….

За забележката
За забележката
12.04.2012 20:29 20:29

Алоо…..,интелигентния !!!.като ти си толкова грамотен,защо не се научиш,да пишеш поне на БГ.виж си правописа първо.ЗАВИСТА И НЕГРАМОТНОСТА Е неизлечима болест.и аз съм от този район.но за разлика от теб поне мога да пиша на Български език.

хмм
хмм
13.04.2012 23:15 23:15

Щом се имаш за толкова грамотен /грамотна / би трябвало да знаеш, че думи от женски род, които завършват на „Т“ при членуване се пишат с „ТТ“ – ЗАВИСТТА; ГРАМОТНОСТТА!

ХММ
ХММ
13.04.2012 23:18 23:18

Колкото до първия коментар: Много добре си говори даже г-н Мандаджъ българския, за разлика от теб е образован!

Back to top button