Регион

Семейство Стоянови – първите новодомци в Бисер

КъщатаМария и Иван Стоянови са първите новодомци в харманлийското село Бисер. Днес те „получиха“ нова къща, построена само за месец на мястото на старата. Заслугата е на старозагорски бизнесмен, който се трогнал от съдбата на хората в потопеното село и решил да помогне.

Стефан Шоселов дарил строителните материали и покрил разходите за труд на работниците. Строителството е дело на друг бизнесмен – Георги Чахов. Разрешителното за строежа пък било издадено светкавично. Къщата е близо 60 кв.м., има две стаи и баня.

КъщатаЗаедно със семейство Стоянови в новата къща ще живее и 81-годишната баба Мара – майката на Иван. Тя е обитавала срутилата се постройка 60 години. А Бисер било единственото място, където можела да оцелее.

През сълзи баба Мара обясни, че първото, което ще направи в новия си дом, ще бъде да среди кухнята и да сготви. В събота семейството ще боядиса яйца за Великден, чакат да им донесат домашни. Козунаци обаче нямало да месят, защото по-лесно е да ги купят от магазина.

На официалното предаване на новата къща се събра половината село. Хората, останали без дом, се радваха на събитието и се надяваха, че и техният ред ще дойде. Все още не е ясно кога ще започне строителството на разрушените над 50 къщи, за което бе изпратена покана към строителни фирми. Средствата за строителството са събрани чрез дарения.

Къщата Къщата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дано повлечете крак
Дано повлечете крак
12.04.2012 14:07 14:07

Честито! Много здраве и берекет в новия дом, сем. Стоянови!
За пореден път си мисля, че държавата е тромава, макар и добронамерена.
Не само бяхме съпричастни към трагидията , но и бихме искали още 50 пъти да изживеем тази радост и с останалите бисерчани.
Вярвам това да е скоро…

Back to top button