Любопитно

Писателят Иван Енчев гостува с новия си роман в Златна ливада

Преди да се срещне с читателската аудитория в Хасково, последният роман на Иван Енчев „Мед от кактус“ беше представен в чирпанското село Златна ливада.

Творческата среща с писателя беше организирана от Народно читалище „Селска пробуда – 1927“. Тя беше водена от Ирина Панева, председател на читалището.

В интересния разговор за богатото и многообразно творчество на Иван Енчев с почитатели на художественото слово участваха и поетите Петко Каневски и Демир Демирев.

Вълнуващата среща с писателя се превърна в задушевно тържество. Тя сложи началото на настъпващите коледни и новогодишни празници в Златна ливада.

В землището на селото се намира православният манастир „Св. Атанасий“. Светата обител е основана през 344 г. от Св. Атанасий, Александрийски патриарх. Призната е за най-стария манастир в Европа, при това действащ, и днес е една от културно-историческите забележителности на България, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button