Регион

Санират 4 публични сгради в Хасковска област

4 публични сгради ще бъдат санирани в Хасковска област.

Обновена сграда с по-добра енергийна ефективност ще има Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Димитровград. В нея предстои въвеждане на иновативни подходи при управление на енергопотреблението.

Сградата е вписана в Националния план за възстановяване и устойчивост, който финансира енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт. Средствата се осигуряват от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

В Димитровград финансова подкрепа получава и сградата на Детски и младежки център, за което Haskovo.info писа.

Сред одобрените проекти за саниране на административни сгради на 79 общини са още Харманли и Тополовград, които ще подобрят енергийните характеристики.

Мярката цели след ремонтите сградите да постигнат клас на енергопотребление минимум клас В, каквито са днес техническите изисквания за енергопотребление към новостроящите се сгради.
Очакванията са да спестяват минимум 30% от първична енергия.

С над 2 млн. лв. санират сградата на Детския и младежки център в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button