Спорт

Микяй пак със злато, този път от турнир в Украйна

Микяй НаимНа поредно сериозно изпитание се подложиха димитровградските борци в навечерието на Великденските празници. Те участваха в турнир в Каменка, Украйна, където сили премериха близо 500 състезатели от Казахстан,Украйна, Беларус, Молдова, Узбекистан, Русия, националния отбор на Румъния, турски отбор и СКБ-Димитровград.

Истински борцов маратон на 3 тепиха се състоя през двата състезателни дни в местния Дворец на спорта, като първият ден схватки имаше почти до полунощ. „За пореден път напоследък повечето от нашите момчета се наложи да се борят с по-възрастни противници, но те се справиха. Дори когато губехме го правехме мъжки и с борба.“, коментират от димитровградския клуб.

В по-малката възрастова група до 14 години участваха Иван Стоянов кат. 32 кг., Делчо Нейчев кат. 38 кг. и Иван Янков кат. 38 кг.
При кадетите до 17 години се бориха в кат. 46 кг. Микяй Наим, Веселин Петров и Павел Иванов. В кат. 50 кг. Димитър Иванов, а в кат. 54 кг. Иван Ангелов и Мирослав Иванов. С димитровградчани е бил и състезателят на Хасково Енгин Исмаил, който се бори в кат. 69 кг. 

Най-успешно в тази жестока конкуренция се представи Микяй, който уверено побеждаваше противниците си до финала.Това му донесе златен медал и поредният му отличен успех. Микяй бе отличен и с индивидуален приз за „най-добър чуждестранен състезател“ на турнира.

До борбата за бронза стигнаха Иван Стоянов и Иван Янков.Стоянов бе най-малкият от цялата ни група, но се показа като голям боец и след впечатляващи срещи си заслужи медала. Иван Янков от своя страна бе спрян в борбата за третото место от стар познайник, Николай Грахмез от Молдова, и остана пети.

Добри борби и отделни победи постигнаха Иван Ангелов, Павел Иванов, Веселин Петров и Енгин Исмаил, но недостатъчно за да се намесят в борбата за медалите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button