Хасково

Агенцията по храните: Без нарушения в Хасково по Великден

Агенция по храните - ХасковоСамо един сигнал от областта е бил подаден през почивните дни на горещия телефон на Агенцията по безопасност на храните, съобщиха от тукашната дирекция. Жалбата обаче се оказала неоснователна.

10 акта са наложени при извършените общо 135 проверки на територията на Хасковска област през изминалата седмица. Единият от тях е за нерагламентирано клане на животни в хасковския квартал „Орфей“, за което Haskovo.info вече ви информира.

Млекопреботвателно предприятие в общината е отнесло акт на стойност от 1000 до 3000 лв. Причината е неизпълнено предписание, касаещо сградния фонд. В хранителен магазин в община Тополовград пък е липсвала регистрация по Закона за храните. 

Останалите нарушения са най-често за неспазване на правилна температура на съхранение, зададена на етикета на хранителните стоки, уточниха от Агенцията по храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button