Любопитно

Театър „Дани и Деси“ с грамота от световен фестивал в Тайланд

Трупата на хасковския Театър „Дани и Деси“ получи грамота на Световния фестивал на куклените иновации, състоял се в Тайланд.

Младата актриса от Хасково Николета Стефанова представи на английски език спектакъла „Бавна приказка“ по текст на Магда Борисова. Режисьор е Таня Евтимова, сценография и кукли – инж. Атанас Евтимов.

Залата беше препълнена със зрители – семейства, деца, ученици, колеги от другите гостуващи трупи. Публиката реагираше бурно със своите аплодисменти на всичко, което се случваше на сцената, разказва Таня Евтимова.

ТеатърСлед представлението тя и Николета Стефанова са разкрили тайната на воденето на театрални кукли, и са поканили зрителите на сцената да се докоснат до тази магия. Хасковските театрали са участвали във всички демонстрации на иновативните технологии, вплетени в съвременното куклено изкуство, в куклени работилници, както и в предаване на живо по националната телевизия на Тайланд.

ТеатърОрганизаторите на фестивала са УНИМА – Тайланд (Международен Съюз на куклените дейци) съвместно с Националния научен музей. Участвали са трупи от Тайланд, България, Хонг Конг, САЩ , Испания, Аржентина, Малайзия, Франция, Китай, Тайван, Виетнам, Сингапур, Колумбия, Индия, Филипините.

ТеатърУчастието в театралния форум в далечната страна беше подкрепено от програма „Мобилност и развитие“ на Националния фонд „Култура“. На финала всички заедно са се включили в традиционния празник Лой Кратонг, с който се изразява благодарност към Богинята на водата Хонгкха.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button