Хасково

Мартинети: ФИЛА има идея да направи академия по борба в Хасково

Кръглата масаСлед академията по борба в София, Световната федерация по борба има идея да създаде още няколко такива организации в страната и Хасково е сред тях, съобщи президентът на ФИЛА Рафаел Мартинети. Днес той бе в областния град, където участва в кръгла маса на тема „Успехите и бъдещото развитие на борбата в Хасковска област“.

Преди да се включи във форума, швейцарецът посети Тополовград. „Моите възгледи не са политически, но държавата ви трябва реши дали да подкрепи този спорт с традиции. Останах разочарован. Видях зали в плачевно състояние – без отопление, порутени, без огледала„, заяви президентът на ФИЛА. Това показва, че малките клубове нямат финансиране и не могат да се възродят. Смятам, че държавата трябва да подкрепи този спорт, който има традиции. „Управниците трябва да помислят дали да дадат 10 млн.лв. за футбол и да няма никакви резултати насреща или да дадат 1 млн.лв. за борба и да получат шампиони„, заяви Рафаел Мартинети.

„Съжалявам, че съм така твърд в изказванията си, но действителността е такава“, бе категоричен президентът на ФИЛА.
Кръглата маса на тема „Успехите и бъдещото развитие на борбата в Хасковска област“ бе организирана от депутата Фани Христова. Според статистиката, която тя съобщи в началото на форума, борбата е най-успешният спорт в България. През годините нашите състезатели са завоювали близо 700 медала. Организираното обучение по този спорт в Хасково е започнало през 1962 година.

Кръглата маса Кръглата маса

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button