Хасково

Павел Писарев представи „Подир изгубеното време“ в Хасково

КнигатаКнигата на Павел Писарев „Подир изгубеното време“ бе представена тази вечер в Хасково.За книгата говори доц. Димитър Генчев. „Това не са просто спомени, това е история и не само. Това е меморана книга, в която е направен преглед на основни политически и културни събития, както оценка на социалистическото развитие и неговите реални геополитически измерения“, каза Генчев.

„В книгата са събрани спомени, разказано е за едно време което обхваща три периода до 9 септември 1944 година, до 10 ноември 1989 г. и след началото на прехода. Стремил съм се да бъда в много голяма степен реалист“, сподели още писателят.

Според него в книгата е разказна съдбата на България в световната социалистическа система и е направен анализ на мястото което заема България сега като член на Европейският съюз и НАТО.  Сред героите в книгата на Писарев са Тодор Живков и Людмила Живкова, управляващите от времето на социализма и лица на прехода.

Павел Писарев е роден в София в семейство на царски офицер и майка германка, но от 19-годишна възраст е член на БКП. По-късно става журналист в „Работническо дело“, а след това и кореспондент на вестника в Париж. През 70-те години е директор на ДО „Българска кинематография“ в най-силния период за киното ни. Бил е първи заместник-министър на културата в екипа на Людмила Живкова и два пъти заема поста на генерален директор на БНТ. Павел Писарев е старши научен сътрудник, доктор на социологическите науки, автор на много статии и книги. В момента публикува във в. Земя, в сп.Понеделник и Новото време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button