Регион

Над 27 млн. лв. е вече недекларираната валута, открита на Капитан Андреево – ВИДЕО

Недекларирана валута за 913 720 лв. е открита при три проверки на излизащи от страната камиони през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При първия случай на 5 декември на пункта пристигнала празна товарна композиция с чужда регистрация на път от Великобритания за Турция. Турският водач е обявил, че няма нищо за деклариране. Инспекторите обаче открили зад въздушния филтър на кабината укрити 50 000 британски лири.

Недекларирани парични средства в размер на 204 040 евро са намерени от митническите служители и в стена на хладилно полуремарке на товарен автомобил. Превозното средство с чужда регистрация е пристигнало на „Капитан Андреево“ на 6 декември по маршрут от Германия за Турция.

ВалутаВодачът – турски гражданин, също е заявил, че няма нищо за деклариране. В хода на извършената митническа проверка със специализирана рентгенова апаратура инспекторите установили зона с подозрителна плътност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа проверка е открит във фабрична кухина в стената черен полиетиленов плик, съдържащ 204 040 евро.

Други недекларирани 204 810 евро са задържани също на 6 декември при митническа проверка на товарен автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Люксембург за Ирак. Валутата е открита в арматурното табло на превозното средство и в куфар с лични вещи на турския водач.

По случаите са образувани три досъдебни производства, които се провеждат от разследващи митнически инспектори под надзора на прокуратурата.

Само през последните десет дни на „Капитан Андреево“ е задържана недекларирана валута за над 1,2 млн. лева. От началото на годината до момента митническите служители на пункта са открили недекларирана валута с равностойност над 27 милиона лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button