Любопитно

Предпразнична вечеринка събра ловците в Хасково

В навечерието на коледните и новогодишни празници членовете на Ловно-рибарското сдружение в Хасково се събраха да изпратят отиващата си година.

Председателят на сдружението Желязко Живаков поздрави от името на управителния съвет всички ловци и гости и пожела здраве, наслука и богат дивечов ресурс. Сред присъстващите бяха заместник-министърът на околната среда и водите Николай Сиджимов и почетният председател на хасковското сдружение д-р Антони Гогов.

По последни данни от началото на сезона досега на територията на сдружението са отстреляни 183 глигана, от които два са трофейни екземпляри. Два повалени вълка в село Силен допълват картината на успешните ловни излети, съобщиха на вечеринката.

ЛовциДружината в село Сусам с председател Колю Генчев беше отличена за активно разселване на дивечови птици, тази в село Узунджово с председател Милен Минков – за разселените зайци. За най-много повалени глигани бяха наградени ловците в село Тънково с председател Радостин Димчев.

Гюнер Сербест от дружината в село Пчелари заслужи признание за грижата за водоснабдяването на еленовото стопанство през летните месеци. Почетен беше и най-възрастният член на ЛРС – Адем Шефкет от село Мандра. Специални благодарности получи Павел Танев от дружината в село Тракиец, който осигури вино за празничната трапеза. Управителят на фирма „Сокол-БЛРС“ инж. Борислав Бечев обяви дарение на хасковското сдружение от 50 полудиви патици, които да бъдат пуснати в подходящи водоеми.

Оживление предизвика тегленето на томболата, в която този път не липсваше и кученце порода барак. То пое към село Криво поле в ръцете на късметлията Стойчо Табаков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
казанова
казанова
08.12.2023 17:50 17:50

да са живи и здраве ако може всеки ден да ходят на лов.

Тита
Тита
09.12.2023 20:52 20:52

Както се казва за едното ядене! Пошло и грозно изложение на невинни трапезни трофеи ! На какво се радват ? може би са помогнали,услужили,спасили…горките животни проснати на трапизата

Back to top button