Регион

В Маджарово и Харманли тачат Капитан Петко войвода

В навечерието на 179-та годишнина от рождението на Капитан Петко войвода Тракийското дружество в Маджарово с председател Възкресия Велева поднесе цветя пред паметника на националния герой.

Цветя окичиха и Пантеона-костница край града, както и паметниците на войводите Руси Славов и Димитър Маджаров – патрон на дружеството. На церемонията присъстваха Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества в България, председателите на дружествата в Хасково и Харманли – Кирил Сарджев и Маргарит Петров, секретарят на община Маджарово Татяна Стоянова.

По повод годишнината от рождението във Военния клуб в Харманли подреждат кът с репродукции на снимки и печатни материали на тема живот и дело на легендарния тракийски войвода. Той може да бъде разглеждан до 18 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button