Регион

ВСС гласува оставката на шефа на Районен съд – Димитровград

ТемидаВисшият съдебен съвет освободи предсрочно председателя на Районен съд – Димитровград Андрей Андреев. Решението влиза в сила датата на вземане на решението, т.е. от днес, се посочва в протокола от заседанието.

Освобождаването на Андреев от поста е по повод подадена от самия него оставка в края на март. 

Тогава пред медиите председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова обясни решението му с многото пропуски в работата на районното съдилище. Въпреки свободните щатни места там конкурси не са обявявани години наред, което затруднявало работата на институцията.

Освен това се оказало, че в съда има само две служителки, които могат да работят с компютърната програма в бюро „Съдимост“. Когато едната излязла в отпуск, а другата в болнични, отделът останал затворен дни наред. 

Въпреки това като мотиви за оставката си Андреев посочил лични причини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МАЬОРА
МАЬОРА
19.04.2012 17:34 17:34

Браво Тянкова,лични проблеми само у дома под юргана…

Патил
Патил
19.04.2012 20:55 20:55

Колко дела имат? Малко повече от Ивайловград.
На регистратурата работи служителка, която перфектно владее софтуера- чука бързо по клавиатурата като намери буквата.Чакаш 10-на минути за да вдигне глава.

коментатор
коментатор
19.04.2012 21:59 21:59

Един честен човек имаше в този съд и мафията му видя сметката. Срам.

Back to top button