Хасково

Хасковските тракийци изпратиха коледни подаръци в Одрин

Куп коледни подаръци заминаха днес за Българското неделно училище „Александър Чъкърък“ в Одрин.

Те са дар от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия – 2008“ в Хасково, към които се присъединиха и тракийските организации в Харманли и Любимец.

Светещи играчки, коледни торбичка, пълни с лакомства и други подаръци ще зарадват децата, които прилежно учат български език и литература, култура и традиции на България. Дарителската инициатива беше подкрепена от фирми и граждани.

ДарениеПодаръците заедно с украсена елха ще бъдат връчени на учениците на специално тържество, участие в което ще вземат и представители на Генералното консулство на България в Одрин.

Този месец сме ангажирани с още една благотворителна инициатива, каза председателят на хасковското тракийско дружество Кирил Сарджев. На 12 декември от 18:30 часа в спортната зала „Дружба“ се организира благотворителен концерт в подкрепа на малкия Дани, който се нуждае от лечение. Осем танцови формации от Хасково ще излязат пред публиката, проявата е подкрепена от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button