Любопитно

Започна фотоконкурсът „Хасково – светла коледна приказка“

Втори фотоконкурс за най-красива коледна украса на тема „Хасково – светла коледна приказка“ обявиха от общината.

След големия интерес към първото издание на фотоконкурса, община Хасково отправя предизвикателство към всички, които обичат града, да покажат през фотообективите си вълшебството на Коледния дух и на Новогодишните емоции.

Хасково вече блести в своята Коледно-новогодишна празнична украса. Близо 110 000 коледни лампички озаряват града и създадат празнично настроение за всички жители и гости на Хасково. В светлина се къпят вече Коледното дърво на централния площад, елхата пред Бизнесцентъра, пред сградата на кметството, в нова светлинна премяна са дърветата на булевард „Раковски“.

Традиционно в коледни сияния са Монумент „Света Богородица“, централна пешеходна градска част, Оранжевият мост, Арката на парк „Кенана“, част от кръговите кръстовища на входовете на града, Синьото небе, Драматичният театър и галерия „Форум“, декоративните елементи в парковете в центъра на града, Старата часовникова кула и други места.

Към този океан от сияние вече се прибавят и хилядите светлини от частните домове, коледни дръвчета, обществени сгради, офиси, търговски обекти и др. „Затова искаме с Вашите фотографии да разкажем нашата звездна коледна приказка“, казват от общината.

Регламент на конкурса „Хасково – светла коледна приказка“:

Изпратете ни снимки на празнично украсените домове и градини, офиси, корпоративни сгради и търговски обекти, градски пейзажи, панорами и др., а ние ще наградим снимките, запечатали светлините на най-красивите и тематични коледни решения.

Във фотоконкурса ще се допускат за участие до 3 снимки от един автор. Те трябва да са авторски, актуални и да са съобразени с темата „Хасково – светла коледна приказка“.

Формат и технически изисквания:

За участие се приемат само файлове във формат JPEG. Препоръчителният размер за оптимална визуализация на изображението е 3000 px по дългата страна. Не се препоръчва участието с по-малки изображения.

Допустими са обработка на снимката за яркост и контраст, изостряне на изображението, кропване на снимката.

Не са допустими фотоколажи, снимки ретуширани дигитално и съдържащи надписи, графики, рамки или дати.

Всички снимки трябва да бъдат придружени от текстов файл, който да съдържа:

  • Заглавие на снимката
  • Трите имена на автора
  • Клас или възраст
  • Координати за връзка с автора /точен адрес, телефонен номер и e-mail/

Ако на снимките има деца, ненавършили 18 години, е задължителна декларация за съгласие за публикуване на снимката от родителите на сниманото дете. Ако липсва такава декларация, фотографията няма да бъде включена в конкурса!

Снимките трябва да бъдат изпратени на e-mail: photos@haskovo.bg до 24:00 часа на 7 януари 2024 г., включително. Фотографии, изпратени на други електронни адреси, приложения или платформи, както и след тази дата, няма да се приемат!

На 8 януари 2024 г. всички коректно изпратени снимки ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Хасково и в инстраграм профила ѝ. Гласуването в социалните мрежи ще бъде чрез реакция на снимката и ще продължи до 24:00 часа на 14 януари 2024 г., включително. Снимките, събрали най-много харесвания в двете социални мрежи, ще получат специални награди.

Професионално жури, с председател Славян Костов, ще оцени всички фотографии и ще определи победителите в различните категории.

Община Хасково ще връчи награди за:

  • Най-красива украса на коледно дърво
  • Най-красива украса на градина или двор
  • Най-красива украса на сграда – офис, търговски обект, обществена сграда, панорама на града и др.
  • И домашните любимци празнуват Коледа
  • Награда за най-много реакции във Фейсбук
  • Награда за най-много реакции в Инстаграм
  • Голямата награда на журито
  • Наградата на Кмета на Община Хасково

Наградите ще бъдат връчени през януари, датата ще бъде обявена, след приключване на гласуването. Всички участници във фотоконкурса ще бъдат уведомени допълнително за часа и мястото на церемонията по награждаване, затова е важно да посочат коректни данни за контакт.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button