Хасково

Най-добрите млади фотографи с награди за Деня на Земята

Снимката на Мартин КълвачевУченическата фотоизложба „Красивата природа на моя роден край“, посветена на Деня на Земята, бе открита днес в Младежки център – Хасково.

Деца и младежи от Хасковска и Кърджалийска област са запечатали неповторимото природно богатство с посланието то да бъде съхранено за бъдещите поколения. 

Мариана Чомпалова, експерт „Връзки с обществеността“ в РИОСВ Хасково , връчи наградите на победителите в конкурса. На първо място е класирана Виктория Грозева от Клуба по фотография към ОДК – Кърджали.

Най-малкият участник в конкурса- третокласникът Мартин Кълвачев от НУ „Св.Св.Кирил и Методий“- Тополовград взе втората награда.

Третият приз отиде при Смаил Мехмедов от ПГЕТ „З.Стоянов“ Харманли. Поощрителни награди заслужиха Дани Стоянова от ГПЧЕ- Хасково и Симеон Каменов- от ПГТХВП „Св.Св.Кирил и Методий“-Момчилград. Най-добрите млади фотографи получиха професионален бинокъл, енциклопедии за природата, книги, флашки, фланелки, екочанти, значки и грамоти, а училищата със свои представители в конкурса- грамоти за участие.

В надпреварата, организирана от регионалната екоинспекция, участваха 50 ученици с над 100 творби. Когато идеята е добра, тя привлича много деца, каза Наска Ангелова, помощник директор на Обединените ученически общежития в Хасково, които бяха отличени за най- активно участие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button