Хасково

Отборът на Димитровград отива на националното състезание по защита при бедствия

Състезание, архив8 общински отбора мериха сили в областния кръг на ученическото състезание по защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Най- добри умения при работа с индивидуалните средства за защита, оказване на първа помощ за пострадали, спасяване на изпаднали в беда показа екипът на Димитровград, следван от Тополовград и Симеоновоград.

Състезанието в СОУ „В.Левски“ премина на фона на областната изложба на рисунки и колажи „С очите си видях бедата“. Най-добрите от тях ще се конкурират на националния етап в София. Децата са нарисували пожари и огнеборци, спасителни лодки, линейки, следови кучета, а 9-годишният Ерик от Михов от ОУ „Ив. Вазов“- Свиленград е изобразил наводненото село Бисер.  

Сред най-малките художници наградените са Елис Мюмюн от ОДЗ „Слънце“, Енис Нури от детската градина по изкуствата, Габриела Юлиянова от ОДЗ „Пинокио“. При учениците в различните възрастови категории на първо място са класирани Милена Колева от Младежки център, Еда Фейзи от ОУ“Св. Св.Кирил и Методий“, Миглена Тодорова от СОУ „В.Левски“ – Димитровград, Димитър Георгиев от ПУИ – Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button