Пегасите на Южна пролет заминаха за София и Пловдив

Хасково

Южна пролет

Радослав Чичев

40-тите литературни дни Южна пролет завършиха. Тази вечер на тържествена церемония в театъра председателят на журито на конкурса за дебютна литература проф. Боян Биолчев обяви новите лауреати, а кметът Георги Иванов им връчи статуетките „Пегас“.

Голямата награда за поезия взе радиоводещият в БНР Радослав Чичев със стихосбирката си „От прашинката на деня“. Сценограф по образование, Димитър Шопов получи отличието за проза с книгата си „GAVAZOV: Художникът на една история“. 

На Тодор Карагяуров, сценарист в „Шоуто на Слави“, бе присъдена наградата за киносценария за пълнометражен филм „Зелени очи“, негова дипломна работа в НАТФИЗ. КДК връчи приза за автор от Хасково на Кристина Овчарова за детската и книга „Фокси“, а Тракийското дружество – на Лора Динкова за стихосбирката й „Отключено безвремие“.

Южна пролет

Димитър Шопов

Награди, осигурени от спонсори, зарадваха поетесите Снежана Живкова и Петя Кукудева, и белетристите Филип Лхамсурен и Владимир Сунгарски.

Председателят на Общинския съвет Иван Иванов връчи наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството на поета Петър Василев. На сегашното ято на „Южна пролет“ пожелавам вдъхновени творчески пориви, каза майсторът на стиха. В почетната книга на носителите на наградата „Александър Паскалев“ той написа: На литературно Хасково – успех от вчера, нине и до век!

40-те литературни дни „Южна пролет“ са неоспоримо доказателство за приемственост, традиция, която ние ще продължим и в бъдеще, каза на финала на празника кметът Георги Иванов.

Южна пролет

Тодор Карагяуров

Южна пролет

Петър Василев

Южна пролет

Кристина Овчарова

Южна пролет

Публиката

 

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.