Хасково

Търсят 300 хиляди лева за пътя-убиец в Симеоновград

Бойко Борисов300 000 хиляди лева трябва да намери до края на юни кметът на Симеоновград Пейчо Стайков за да може да бъде положена водопроводната и канализационна мрежа на улицата, на която навръх Великден миналата година загинаха шестима младежи, а други двама бяха ранени. 

Това се споразумяха днес градоначалникът и министър – председателят Бойко Борисов, който бе на посещение в региона. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пък обеща разкопаването на улицата да стане с парите по проекта за асфалтирането.

Ако тръбите не бъдат положени в посочения срок, пътят ще бъде асфалтиран и проектът за подземната инфраструктура ще бъде замразен за пет години, отсече премиерът. „Затова хората ще си носят отговорността за кметовете, които избират“, коментира Бойко Борисов, визирайки предишната кметица на Симеоновград от ДСБ, която за последните 5 години не е намерила вариант за финансиране на  водоснабдителната и канализационна мрежа. „Поканете го Костов да дойде да си види кмета, а не само да ни критикува„, предложи Бойко Борисов.

Той бе на посещение в региона, за да инспектира участък от новостроящата се АМ „Марица“ край харманлийското село Поляново. Премиерът даде добра оценка за строителството на новия път. „Много ми е приятно да карам по трасето, много добре се прави.“, обяви министър-председателят. 

По повод изявленията на лидерът на БСП Сергей Станишев, че ще инициира референдум за АЕЦ „Белене“, Бойко Борисов заяви: „Не му обръщайте внимание. Те си имат там конгреси, избори, скоро ще започнат да си вадят и кирливите ризи“.

Бойко Борисов Бойко Борисов
Бойко Борисов Бойко Борисов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пародия
Пародия
22.04.2012 12:40 12:40

Триста хиляди лева пари ли са аъъ?Ебати и държавата ахъъ,че то не е само тоя пътя по който стават такива тежки произшествия.Но в случая не е въпроса само до пътя яъъ.Тука вината е в задк*рмилното устройство,което ще остане ненаказано.А Б.Б ще си прави евтин пиар.Но на прост народ прости управници да да…

Back to top button