Регион

Близо 4 кг. златни и сребърни накити откриха в камиони на Капитан Андреево

Контрабандни 859.10 грама златни и 3073 грама сребърни накити на обща стойност 94 946 лева са задържани при две проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 10 декември митничарите открили 859.10 грама златни изделия в товарен автомобил с турска регистрация. Турският водач декларирал само превозваната стока от своята родина за Нидерландия.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина в хладилния агрегат на полуремаркето е намерен плик със златни пръстени, синджири, гривни, колиета. Според експертната оценка на вещото лице накитите са от 14-каратово злато, а общата им стойност е 84 191 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Срещу шофьора е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лв. и забрана да напуска пределите на страната без разрешение на наблюдаващия прокурор.

На следващия ден на пункта е пристигнал тир с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Сърбия. В арматурното табло в шофьорската кабина инспекторите открили 4 пакета с 1104 сребърни бижутерийни изделия.

Експертизата е установила, че накитите са от сребро, проба 925 с тегло 3073 грама, на стойност 10 755 лева. Сребърните бижута са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button