Любопитно

Дядо Коледа се качи на сцената на фестивала на коледната и новогодишна песен

Националният фестивал на коледната и новогодишна песен беше открит тази вечер в хасковския Младежки център, съобщават от общината.

За изненада на хористите и публиката на сцената се качи и Дядо Коледа. В първата фестивална вечер домакините от хор „Орфей“ с диригент Елена Шопова зарадваха публиката с любими коледни и новогодишни песни.

Малките хористи изпълниха и песни на проф. Александър Танев и дъщеря му проф. Борислава Танева. Проф. Танев има изключителни заслуги за развитието на хорото дело у нас, а животът му е свързан с Хасково. През тази година се навършват 95 години от неговото рождение.

Фестивал„Вярвам, че тази година на сцената на Младежкия център всички вие ще изпълните със съдържание мотото на тазгодишното издание и ще откриете НОВИ ГЛАСОВЕ за хоровото изкуство в България и Европа“, каза при откриването на музикалния форум Йорданка Иванова – началник на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в Община Хасково.

Фестивалът продължава в събота и неделя.

Програмата:

16 декември – събота – Концертна зала, Младежки център

11:30 – Втори фестивален концерт с участието на Хорова школа Свиленград, Детска вокална формация „Омайниче” – Пловдив, Вокална формация „Морски песъчинки” – Бургас, Детски хор при хорова школа “Проф. Г. Димитров” – Ямбол;

Концертът ще завърши с общо изпълнение на химна на фестивала „Коледа дошла е”, диригент Кирил Търпов;

14:00 – Прожекция на филм за проф. Александър Танев;

18:00 – Трети фестивален концерт с участието на Хор на пловдивските младежи „Ст. Благоева”, Камерен хор „Ирина Щиглич” – София, Хор на варненските девойки и жени, Смесен хор „Родна песен” – Бургас и Академичен хор „Ангел Манолов” – София;

Концертът ще завърши с общо изпълнение на химна на фестивала „Коледа дошла е”, диригент Дарена Попова

17 декември – неделя – пл. „Свобода”

11:00 – Четвърти фестивален концерт „С песни край елхата” с участието на всички хорове;

Концертът ще завърши с общо изпълнение на химна на фестивала „Коледа дошла е”, диригент – Елена Цветкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button