Регион

Обновяват три храма с пари от Програмата за развитие на селските райони

Църква, илюстрацияТри храма от Хасковска област ще бъдат обновени по Програмата за развитие на селските райони, съобщават от държавен фонд „Земеделие“.

Това са храмовете „Свети Пророк Илия“ в тополовградското село Синапово, „Живоприемний Източник“ в Свиленград и „Св. Великомъченик Георги“ в Тополовград. 

Предстои да бъде направен ремонт на покривни конструкции и обшивки, фасадни работи, интериорни подобрения, възстановяване на иконописи, дограми и дърводелски работи, подмяна на електроинсталация, боядисване, укрепване и облицоване на камбанарии, подобрения в отоплителната и вентилационна система, подмяна на водопровода и канализацията, както и поставяне на настилки и благоустрояване на пространствата около тях.

Общия брой на одобрените  проекти за цялата страна е 20, а сумата за реконструкция на църковните храмове – 5 275 898 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button