Спорт

14 футболисти се разписаха за „Саяна“ през есента

14 футболисти са вкарали голове за „Саяна Хасково“ през есенния полусезон в първенството на Трета лига, отчитат от клуба.

Голмайстор с 14 попадения е Ахмед Осман, Ангел Костов вкара 8 гола, Христо Христов се отчете с 6, Милен Танев се разписа 5 пъти, Красимир Илиев и Цветелин Петров имат на сметките си по 4 гола, Христо Стоянов завърши полусезона с 3 попадения, а по 1 вкараха Митко Плахов, Бейсим Бейсим, Илиян Марчев, Костадин Пеев, Беркай Халил, Иван Ангелов и Васил Колев.

Хасковлии са с третото най-резултатно нападение в групата, като заедно с „Гигант“ (Съединение) са вкарали по 51 попадения. Защитата на „Саяна“ е допуснала 18 гола, а на „Гигант“ 17, но Хасково е на трето място в класирането с 44 т., а Съединение са четвърти с 42 т.

Най-добри показатели има вторият – „Спартак“ (Пловдив), който е с 46 точки и голова разлика 69:9. Лидерът Несебър също е с 46 т., като са отбелязали 67 и са допуснали 22 гола.

Пролетният полусезон стартира на 17 и 18 февруари. В първия мач през пролетта Хасково ще гостува на „Атлетик“ (Куклен), а Димитровград приема „Асеновец“ (Асеновград).

Хасковлии вече обявиха, че ще изиграят четири контроли по време на зимната си подготовка – с „Марица“ (Пловдив) на 13 януари, „Левски“ (Карлово) – 20 януари, дубъла на „Ботев“ (Пловдив) – 27 януари и „Загорец“ (Нова Загора) – 3 февруари.

За Димитровград 10 гола през полусезона е вкарал Димитър Алексиев, по 5 имат Григор Георгиев и Филип Сантов, 3 пъти се е разписал Алтан Якуб, 2 е реализирал Мирослав Илиев, а по веднъж са вкарали Вълчан Чанев и Горан Ахмед.

Димитровградчани ще играят на 20 януари с „Арда“ (Кърджали), „Загорец“ (Нова Загора) – 27 януари, областен полуфинал за Купата на АФЛ срещу ФК „Харманли“, като победителят ще играе финал на 10 февруари със „Саяна“, за 3 февруари е предвидена и контрола с „Розова долина“ (Казанлък).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button