Хасково

Не било ясно чии са незаконните кабели, никой не искал да ги реже

КабелиЗаповедите за премахване на незаконните съобщителни (кабелни) мрежи на територията на областта са влезли в сила, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на ДНСК.

Те са 62 и всички са на територията на община Хасково. В момента тече процедура по избор на изпълнител. Задачата обаче се оказала трудна, тъй като никоя строителна фирма не искала да започне премахването на сноповете кабели във въздуха.

От ДНСК се надяват това да стане скоро и акцията по премахването на незаконните кабели на територията на областта  да започне в края на лятото.

От институцията не могат да кажат чии са мрежите, които подлежат на премахване. Сигурното е, че всички кабели във въздуха са незаконни, тъй като за Хасково няма издадено разрешение за опъване на кабели във въздуха. За ДНСК всички тези нарушения са извършени от неизвестно лице, тъй като по кабелите не пишело на коя фирма са, а и никой не бил уведомил официално Държавния строителен надзор, че е собственик на незаконна мрежа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button