Хасково

Малък младежки театър зад пазара представи „Свекърва“

СвекърваСпектакълът „Свекърва“ на Антон Страшимиров представи пред хасковска публика снощи Малък младежки театър зад пазара.

Театралите с ръководител Румяна Георгиева разказаха чрез методите на театъра една история с проклета свекърва, която иска да ръководи всичко и всички, да бъде център на вселената и да се върти светът около нея.

„Антон Страшимиров е определил жанра на  пиесата си като комедия, но на моменти тя разплаква чрез смях. Този пъзел от смях и тъга, от горчилка и ирония си е нашенски, нищо че са минали 107 год. от първата идея за Свекърва, някои неща са си актуални и днес„, каза преди началото на премиерата Румяна Георгиева. 

С играта си Димана, Мария-Йоана, Нанси, Траяна, Наско, Борис, Марин-Асен и Велека спряха дъха на публиката в рамките на 70 минути. 

Днес трупата на Малък младежки театър зад пазара заминава за участие в  Националните младежки театрални празници „Бургаски изгреви“ в Бургас. 

Свекърва Свекърва

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button