Регион

Новият архиерейски наместник – почетен гражданин на Димитровград?

Отец Георги ТодевНовият архиерейски наместник Георги Тодев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Димитровград“, предлага председателят на местния Общински съвет Стефан Димитров.

Мотивът: изключителните заслуги на отец Георги в областта на християнството, богослужението в служба на хората и издигане на авторитета на Димитровград. Докладната ще бъде гласувана на предстоящата сесия на местния парламент в четвъртък.

Георги Тодев е роден на 16 юли 1955 година в село Ябълково в семейство на православни християни. Основното си образование той завършва в родното си село, а средното си образование – в Софийска духовна семинария през 1975 година. На 25 септември същата година е изпратен да отбива военната си служба в „Трудови войски“ в Стара Загора. През 1977 година е приет за редовен студент в Софийска духовна академия, която завършва през 1995 година задочно поради семейни причини. Семеен с три деца.

Георги Тодев е ръкоположен за свещеник на 18 февруари 1990 година в епархийски храм „Св. Богородица“ – град Пловдив от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Арсений и е изпратен на работа в храм „Св. Димитър“ – Димитровград. Тук близо 18 години той служи с отец Кирил.

Преди два дни отец Георги бе провъзгласен официално за архиерейски наместник на Хасковската духовна околия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button