Любопитно

Млади художници дадоха нов живот на старите вестници

Традиционната си коледна изложба „Вестникът“ откриха тази вечер от школата по приложни изкуства „Колорит“ във фоайето на хасковското читалище „Заря“.

Младите художници са дали нов живот на старите и позабравени вестници, като са ги обградили по различен начин в творбите си. Идеята е била не просто да се създаде рисунка, а да се вкара нов елемент, с който децата да се съобразят – вестникът да е водещият елемент, а всичко друго да е балансирано около него.

„Получиха се много интересни творби, децата мното се забавляваха. Не беше никак лесно – трябваше да балансират вестника в цялата картина“, каза пред Haskovo.info ръководителят на школата Веселина Делчева.

ИзложбаРисунките са смесена техника – колажи, акрилни бои, акварелни бои, маркери, пасти, има и глави, които са комбинация от глина и вестник.

ИзложбаИзложбата ще бъде отворена за посещение от 19 до 23 декември от 10 до 18 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.12.2023 23:04 23:04

Днес не беше отворена в 17:15 и имаше заключени хора вътре чаках 20 минути да се появи заядлива лелка която каза да дойда утре 10:00

Back to top button