Спорт

Борец и лекоатлет от Хасковско са сред Младите шампиони на България

Борецът от Димитровград Георги Иванов и лекоатлетът от Харманли Божидар Саръбоюков бяха сред наградените на церемонията Младите шампиони на България, организирана от Министерството на младежта и спорта.

Георги Иванов е златен медалист в категория до 125 кг (свободен стил) на Европейското първенство до 23 г. Божидар Саръбоюков спечели сребърни медали в скока на дължина и тройния скок на Европейското първенство до 20 г.

„Най-големият капитал за една държава са хората в нея. Вие, млади шампиони, сте примерът, от който имаме нужда в България. Само един спортист знае какви усилия полагате всички Вие, за да достигнете нивото, на което се намирате, и колко лишения, труд, воля и постоянство стоят зад Вашите успехи. Вие сте нашата гордост и радост. Благодаря Ви от сърце! Искам да Ви пожелая да имате много сили и големи мечти“, заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев. Той изказа благодарност към треньорите на атлетите, ръководствата на федерациите и техните семейства за това, че всеки ден са до тях и им помагат по пътя към спортния връх.

НаградиНа церемонията присъства и министър-председателят акад. Николай Денков, който също приветства младите таланти. „Държавата е длъжна да подкрепя спортистите, тъй като те са най-успешните дипломати на България по света. Това е доказано многократно през годините с успехите на нашите състезатели. От нас зависи тази дипломация да има своето бъдеще. Имаме нуждата от вашите позитивни емоции и ще ви помогнем да ги има и в бъдеще“, каза премиерът.

НаградиНаградите в церемонията връчиха големи български спортисти и ръководители, сред които Николай Бухалов, Йорданка Благоева, Ивет Лалова, Румяна Нейкова, Александър Томов, Илиана Раева, Любомир Ганев, Александра Жекова, Ивет Горанова, Петър Стойчев, Павлина Филипова, Красимир Дунев и ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Николай Изов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button