Регион

Изложбата на Карекин Карекинян гостува в Димитровград

Карекин КарекинянИзложбата документална фотография на хасковлията Карекин Карекинян гостува на Димитровград. Тя ще бъде подредена в градската художествена галерия „Петко Чурчулиев“, а откриването й е днес от 17:30 часа.

Изложбата обхваща периода от 1954 до днес. Фотосите ясно отразяват както политическите страсти през 90-те години на ХХ век, така и тези на изборите в края на миналата година. Един от най-запомнящите се моменти е снимката на Тодор Живков с агнето.

Легендата на местната фотожурналистика Карекин Карекинян е на 85 години. Ветеранът зад обектива, който стана почетен гражданин на Хасково, е може би най-възрастният действащ фотограф у нас.
Любовта към фотографията, Карекин е наследил от баща си. Семейството му са бежанци от Армения, оцелели по чудо от геноцида. 

През 20-те години на 20 век родителите на Каро намират своята втора родина тук в България. Баща му работи като фотограф по време когато това изкуство е било истинска тайна за повечето хора.  
Още като ученик Карекин започва работа при баща си, а тогава в Хасково е имало трима фотографи, единият е Карекинян. След отбиване на военната си служба, Карекин завършва тогавашните курсове по фотография в София и започва работа като фоторепортер. Работил е за всички вестници по онова време. Бил е на повечето значими събития в страната ни като фотограф.  

И така до ден днешен, когато познатият на всички Каро продължава да работи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button