Хасково

Закриха маратона на четенето със Житената питка и Франклин

Маратонът на четенетоПървокласници от ОУ „Св. Климент Охридски“ поставиха финала на маратона на четенето, който детския отдел на РБ „Христо Смирненски“ започна в началото на април. Поводът е Международния ден да детската книга.

Днес 23-те деца от хасковското училище бяха разделени на три отбора – зелен, розов и оранжев. Те имаха две задачи – да прочетат откъс от книжка и да нарисуват по него рисунка.Приказките, които им бяха подготвили от детския отдел бяха „Житената питка“, „Франклин“, „Спящата красавица“, както и книжки на Мая Дългъчева.

В маратона на четенето се включиха майки и баби. Те разказаха на децата как самите те са се научили да четат и кои са били любимите им детски книжки.Жури пък оценяваше най-добрата рисунка и най-гладкото четене. Основните критерии бяха: „Чети, каквото пише“, „Ясен глас“ и „Гладко „пеене“. Победителите получиха енциклопедии за динозаврите, за планетата Земя и моретата и океаните, а всеки участник си тръгна грамота за участие.

Началото на маратона на четенето бе поставено на 2 април в ЦДГ №3 „Зорница“, припомниха от регионалната библиотека. Последваха посещения в детския отдел на ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Св. Иван Рилски“. По време на визитите децата са се запознали с отдела и начина, по който се подреждат книгите.
 
Маратонът на четенето Маратонът на четенето

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button