Регион

Детски площадки, приключенски кът и фитнес в обновения парк „Марица“ в Димитровград

Обновеният с близо 4 млн. лв. парк „Марица“ в Димитровград беше официално открит днес, съобщават от общината.

Ремонтирана е съществуващата алейна мрежа и входното пространство. Монтирани са нови пейки и кошчета. Изградени са системи за видеонаблюдение и осветление в алеите за разходка, кътовете за отдих и детските площадки.

Положени са 2 000 м. ел. кабел и 133 лед осветителни тела. Извършено е преасфалтиране на 53 233 кв. м. площ, положени са 11 435 м. нови бордюри.

Изградени са две детски площадки, приключенски кът, площадка за скейтборд, ролери, тротинетки, фитнес зона на открито.

ПаркНа детските площадки има пясъчник, люлки, комбинирани детски комплекси, клатушка, занимателни панели, въртележки, троен баскетболен кош, чешма, пейки и кошчета за отпадъци. На фитнес площадката има 8 уреда.

Приключенският кът е разположен върху пясъчна настилка. Съоръженията са изработени от дървен материал. Предвидени са люлки, катерушки и въжено детско съоръжение.

ПаркПлощадката за скейтборд е оборудвана със съоръжения с различна сложност и оформление. Зоната за пасивен отдих е из целия парк. Има още читалня на открито и ротонда, разположена в края на централната алея в близост до река Марица, представи свършеното кметът Иво Димов, като допълни, че паркът е станал още по-красив и предлага повече удобства за спорт и отдих.

ПаркРъководителят на проекта инж. Клавдия Тончева каза, че статутът на парка налага множество съгласувателни процедури с Министерство на културата, които са забавили целия процес по изпълнението му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button