Хасково

Ремонтират три военни паметника в Хасковска област

Три военни паметника в Хасковска област получават средства за ремонт.

2 610 лв. са определени за ремонт на паметника-костница на загиналите във войните (1912 – 1918) на връх Черни рид в община Ивайловград, гласи постановление на Министерския съвет. Допълнителните трансфери за опазване и поддържане на военни паметници са одобрени на заседание миналата седмица.

Паметникът на Черни рид е открит на 21 юни 1937 година. Проектът е дарен от младия архитект Св. Сотиров от София, който по това време е работил в ивайловградска околия. Монументът е изграден със средства, събирани от инициативен комитет. На освещаването е отслужена панихида от десет свещеници, свидетелства някогашният вестник „Беломорец“.

Още два паметника в Хасковска област получават средства за ремонт. 13 000 лв. е сумата за първия етап на ремонта на паметника на загиналите във войните (1912 – 1918) в Хасково.

8 100 лв. ще бъдат вложени в ремонта на мемориалния комплекс „Нашето летище Узунджово“, изграден по инициатива на група бивши военнослужащи от летището.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button