Хасково

Иво Димов: Общински съвет пак се опитва да ми отнема правомощия

Сесия на Общински съвет - ДимитровградПет докладни за промяна в правилниците на управление и организация на дейността в петте действащи общински предприятия в Димитровград ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на местния парламент утре.

Предложенията са внесени от името на общинския съветник от сесийна група „Да за Димитровград“ Тодор Ташев.

Директорите на общинските предприятия да се назначават от кмета по ред, определен от Общински съвет. 3/4 от комисията, която ще оценява кандидатите, да бъде съставена от представители на местния парламент, а 1/4 от състава се определя от кмета – това са част от исканите промени в правилниците на общинските предприятия. 

„Целта ни е да уеднаквим правилниците и да постигнем прозрачност при избора на директори на общински предприятия“, аргументира пред Haskovo.info предложението си Тодор Ташев.

Сесия на Общински съвет - Димитровград

Иво Димов

Според кмета на Димитровград Иво Димов обаче това е поредния опит от страна на Общински съвет да му отнеме правомощия, след като гласуваната през декември Наредба 25, в която фигурират същите текстове, бе вкарана в съда. 

Дано разумът този път надделее и общинските съветници не гласуват тези пет докладни“, коментира Димов и допълни, че ако един управител на общинско предприятие не си върши работата, той много бързо може да бъде сменен, без значение по какъв начин се избират въпросните ръководители. Димов беше категоричен, че ако предложените промени бъдат гласувани, той отново ще ги вкара в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
наблюдател
наблюдател
25.04.2012 14:37 14:37

Лошо,много лошо нищо няма да върви в тази община.ТЕ го избраха за съжеление и те ще го заличат от списъка на ГЕРБ.

гражданин
гражданин
25.04.2012 15:49 15:49

Защо се ослушва този мушморок и нищо не казва за лъжедипломата си? Няма да ти се размине, Димов, това не е сън.Това е грозната действителност.

вая
вая
25.04.2012 16:52 16:52

Тая работа с дипломата рано или късно е редно да се разплете ама и трябва да се провери защо се предлагат изменения на правилници каквито никъде в другите общини няма и доколко те съответстват на закона. Кой инициира това законотворчество и защо и доколко то ще е полезно на хората.

Излъган
Излъган
26.04.2012 8:25 8:25

Другата Калинка влиза в съдъ,а този Калинчо какво мисли че ще стане.Човече ти излъга половината град,излъга,доверието им към един водач какънто се изяви ти лъжецо.Затова,извини се и си подай оставката…

ГОСТ
ГОСТ
26.04.2012 11:11 11:11

Няма значение дали има диплома или не, когато го избирахме не сме му искали дипломата!!! В Димитровград и в местния парламент колят и бесят Стефчо и мама Маргаритка, те имат мнозинство заедно с БСП. Иво няма да може да работи с тези, ще му правят мръсно винаги…

Back to top button