Регион

Джип с нелегални мигранти удари полицейска кола при гонка в Свиленградско

28-годишен каналджия и 9 нелегални мигранти от Афганистан са задържани след гонка с Гранична полиция в района на свиленградското село Дервишка могила, съобщават от прокуратурата.

В полунощ на 16 срещу 17 декември служителите на ГПУ – Свиленград са подали сигнал за спиране на джип „Гранд Чероки“ с чужда регистрация. Колата управлявал 28-годишният с инициали Д. П.

Автомобилът се е движел по третокласен път в посока Дервишка могила. Водачът не е спрял на подадения сигнал и е увеличил скоростта на движение, за да избягване проверката. В опита си да избяга той е причинил материални щети на служебния автомобил на Гранична полиция.

В крайна сметка беглецът е спрян, а в колата му са установени 7 мъже и 2 непълнолетни деца без документи за самоличност. Групата е трябвало да бъде транспортирана до София. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

Каналджията е задържан под стража от свиленградския съд. Определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button