Регион

Започна строителството на нови къщи в потопеното село Бисер

Първа копка в Бисер2,8 милиона лева са събрани до този момент за строителството на нови къщи в пострадалото при наводненията харманлийско село Бисер. 2,3 милиона от тях са от дарения, а 500 хиляди ще бъдат отпуснати от междуведомствената комисия за възстановяване.

Вицепремиерът Цветан Цветанов и председателят на БЧК Христо Григоров днес направиха първа копка за възстановяването на жилищата. Първите 10 нови къщи трябва да са готови до 3 месеца, обеща строителят.

Елена и Васил Васеви са първите, които ще получат нов дом. Заедно с тях още 9 семейства са сред най-нуждаещите се. Баба Елена казва, че спомените от 6 февруари не я напускат и за миг. Най-трудно взели решението да съборят къщата им, след като стана ясно, че се е пропукала. Сега обаче отново има надежда за бъдещето.

Наличните до момента близо 3 милиона лева няма да бъдат достатъчни за изграждането на всичките 56 къщи в Бисер. Затова Цветан Цветанов и Българският червен кръст призоваха даренията да не спират.

По време на днешната церемония български производители на автомобили връчи подарък на районните инспектори в района. Новата кола трябва да се ползв за обхождане на Бисер и околните села.

Първа копка в Бисер
Първа копка в Бисер
Първа копка в Бисер
Първа копка в Бисер

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.04.2012 16:35 16:35

Стани,стани Тодоре да видиш как се правят копки,как се режат лентички,как се прави пиар.Нищо лично към потърпевшите,да са живи и здрави…

неро
неро
27.04.2012 10:40 10:40

Цветанов,къде е дипломата за висше на твоя приятел Иво Димов – кмета на Димитровград ?

Back to top button