Хасково

Хасковлии настояват за ремонт на надлеза до жп гарата

Нов сигнал за влошаващото се състояние на надлеза на булевард „Съединение“ до жп гарата в Хасково изпратиха читатели на Haskovo.info.

Той е придружен със снимка, на която се вижда арматурата на натовареното съоръжение. Хасковлии се интересуват кога ще бъде извършен ремонт.

Междувременно на утрешната сесия на общинския съвет ще бъде разгледана актуализация на бюджета и корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2023 г. Предлага се намаление на средствата за основен ремонт на железопътния надлез с 45 500 лв.

Причината е, че изпълнението на обекта ще бъде планирано за следващата бюджетна година.

От общината допълниха, че специализирана фирма е направила обследване на надлеза. Чака се финансиране, като необходимите средства за целия ремонт ще са около 4 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Летящия холандец
Летящия холандец
21.12.2023 12:49 12:49

Хахаха, хасковлии се чудим не само за надлеза, а изобщо за цялостното състояние в нащо гето и докога ще продължава разрухата. Тоя надлез не само основа, а и по него пътуването с автомобил е мъка и трошене. Все сигнали ли трябва да има, тя общата картина е достатъчно сигнализираща и се чудя кому са нужни единични ежедневни сигнали за квото и да е. Общината нехае. Сбирщина от неграмотна паплач на хранилка и само да събират пари знаят, а след това да ни обясняват как няма. Цял живот кражби, аз не знам някой, докопал се до власт за един мандат, излизат бизнесмени с къщи, вили и премиум автомобили. Как пък един не си купи чисто нова киа или корса. Все аудита, беемвета и мерцедеси. Бей до бея, един да хванеш друг с него да удариш. Ни път има, ни тротоар, всеки ден ВиК аварии, осветление нощно време тук там. Регулация по настоящата инфраструктура никаква. Гледам общинска всеки ден минава през зеленчуковия, спрени автомобили въпреки забранителни табели през 10 метра по целия булевард, един глобен няма. Поне аз не съм видял. Явно отзад паркинга е малък или неудобен или по-скоро никой пет пари не дава, щото тва ни е манталитета. Автобуса не може да мине 5 мин става тапа по целия булевард заради олигофрени. Анархия, абсолютно безобразие, та тук и пари да имаш не става за живеене. Само нерви, къде и да се обърнеш едно нещо няма с акъла си. Само цигани и пенсионери.

Last edited 4 months ago by Летящия холандец
Rockrider
Rockrider
21.12.2023 16:46 16:46

Надлезът е зле. Не знам дали първоначално е имало дилатационни фуги, но и да е имало, отдавна са запълнени с бетон/асфалт/нещо и са се превърнали в надлъжни неравности по цялото протежение на пътното платно. Поддръжка йок.
На снимката не се вижда как жепейците са заградили пешеходният достъп до източна индустриална зона. И това е поредното нещо, което не съществува според институциите в нашият град. Ако искаш да ходиш или не дай си боже да караш колело – не! не може!

Back to top button