Хасково

Сигнали за кални и трудно проходими улици в хасковските вилни зони

Сигнали за разбити, кални и трудно проходими улици в хасковските вилни зони изпратиха читатели на Haskovo.info.

При снеготопенето ситуацията се усложнява, а жители на улица „Плодородна“ във вилната зона на „Орфей“ са наредили тухли в опит да преминат. Те твърдят, че са подавали жалби до общината, но без резултат. В социалните мрежи има снимки и от улица „Звезден път“ във вилните зони „Куба 1“ и „Куба 2“, която също е трудно проходима.

Заместник-кметът Динко Тенев коментира пред Haskovo.info, че от общината периодично са минавали с багер проблемните улици във вилна зона „Орфей“ и са посипвали с чакъл. Работата им обаче била затруднена от това, че имало хора, които са си преместили оградите към улицата. Иначе там нямало канализация за оттичане на водата.

Търси се финансиране за изграждане на дъждовна канализация и асфалт на улица „Звезден път“, където живеят 350 семейства. Подобна е ситуацията с улица „Георги Китов“, която е дълга над 5 км и за водопровод, канализация и асфалт ще са необходими 7 млн. лв. Динко Тенев призова гражданите при проблем да подават сигналите си до общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.12.2023 18:18 18:18

Няма никакъв смисъл да се подават сигнали до общината.Писма,имейли също са безмислени.
Единствено преди избори може да се напънат да замажат положението с някакво насипване,което впоследствие влошава още повече положението.Ако не вярвате,питайте г-н Динко Тенев за преди последните кметски избори.

Анонимен
Анонимен
21.12.2023 18:32 18:32
Отговор до  Анонимен

То беше работа,работа.. и така цяла седмица точно до петък преди изборите по една от споменатите улици.Случайно всичко приключи точно след имота на господина,който е имал предизборна среща с г-н Тенев.
За жалост след снега от това няма и спомен-улицата е в плачевно състояние,много по-зле от преди “изравняването”.

Кочо
Кочо
21.12.2023 18:21 18:21

Кмета и общината вместо да мислят глупости от рода на параграф 4 да измисли нещо за ремонт на вилните зони

Летящия холандец
Летящия холандец
22.12.2023 6:54 6:54

Улица Пещера в кв. Каменец е същата. Път има до едно място, а нагоре ни вода, ни канал, ни път. Вече над 25г в регулация. Път щяха да правят, от дядо ми съм чувал. Винаги е било по камион чакъл предизборно. Трагедия

Хидрид
Хидрид
22.12.2023 15:26 15:26

В бившите вилни зони всички са си сложили оградите с по 2-3 метра върху пътя! Заграждат и завладяват, а после реват, че не се ремонтира пътя, че няма съдове за смет! Не наяли се, пък и с претенции!

Щон
Щон
22.12.2023 20:44 20:44

Алоо Динко нали обещаваше
че всичко ще бъде о кей

Иван Иванов
Иван Иванов
23.12.2023 14:57 14:57

То и в крайните квартали е същия Батак. Може ли 35 години да чакаш да асфалтират улица, която е в града? Може, щом не си от управляващите, чакай като идиот. Кой от тази община не знае за проблема с улица Петрич? Всички знаят и кмета също, но на никой не му пука. Има време до следващите избори, тогава пак елате да обещавате на хората и да ги лъжете за водопровод и за каквото си искате. А те хората искат просто асфалт, просто и ясно – асфалт, за да си мислят, че живеят в град Хасково.

Back to top button