Външни публикации

ПМГ – Хасково домакинства на турнири по НП „Заедно в изкуствата и спорта“

Представителни спортни срещи под надслов „Коледни турнири по волейбол и футбол“ се проведоха днес на стадион „Младост“ и във физкултурния салон на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

Гимназията е домакин на турнирите, които се реализират по Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ на Министерство на образованието и науката. Дейностите по Националната програма на областно ниво се координират от РУО – Хасково.

Във физкултурния салон на Математическата гимназия се изиграха срещи по волейбол за юноши и девойки между ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Първи при девойките са ЕГ, а при юношите ПМГ.

ПМГНа стадион „Младост“ се проведе футболен турнир между отборите на ПМГ и ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ – 8 клас, ПМГ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – 5 – 7 клас, ПМГ и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – 5 – 7 клас.

ПМГДиректорът на ПМГ Гергана Петрова откри официално спортните турнири, след което награди отборите.

ПМГНационалната програма е свързана с осигуряване на условия за личностно развитие на учениците чрез екипно взаимодействие при участието и изявата им в колективни спортове и изкуства, насочени към стимулиране на техните интереси, способности и компетентности.

Back to top button