Регион

Връщат по 1 500 лв. на търговците на Димитровградския пазар

Димитровград пазар, архив35 фирми – собственици на съоръжения на Димитровградския пазар ще си получат обратно  1 500 -те лева, отдържани им като депозит за възстановителни дейности при евентуално демонтиране на павилионите в периода октомври 2010 – април 2012 година. Това реши днес местният Общински съвет, който подкрепи с 31 гласа предложението на съветничката от коалиция „Да” за Димитровград” и председател на комисията по пазари  Петя Тошкова.

„Не бива да се създава прецедент търговци, които до момента са били лоялни и са плащали навреме, да бъдат в неравностойно положение спрямо новите наематели. Също така по този начин възстановените средства – разликата в депозита, ще подпомогнат нуждата на търговците от оборотни средства”, аргументира се тя.

Съгласно решение на Общински съвет – Димитровград  през 2010 г. всички търговци трябваше да плащат депозит от 2000 лв. за възстановителни дейности. С приетото днес изменение неговият размер вече ще е 500 лв. като заплатилите до момента ще си получат обратно разликата от 1500 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button